Vores historie

Bag Kodanska står designer og CEO, Marie Graff. Kodanska betyder Københavnsgade på tjekkisk og er navnet på den gade i Prag, hvor Marie og hendes familie boede i en  årrække. Maries mand, Anders var udstationeret i landet og det gav en helt ny hverdag for Marie med masser af tid og plads til hendes medfødte skabertrang og drivkraft indenfor iværksætteri.

Det var her ideen til virksomheden Kodanska opstod. Marie manglede nemlig en saltkrukke i hjemmet og kunne ikke finde en udgave, hvor både funktion og æstetik gik op i en højere enhed. Det blev starten på et samarbejde med en lokal keramiker, som gjorde Maries ideer om den ideelle saltkrukke til virkelighed. Saltkrukken blev hurtigt populær hos venner og familie og inden længe stod Marie på en messe for up-coming danske, designere.  

Kodanska-eventyret tog pludselig fart. Samtidig voksede Maries interesse for den tjekkiske glaskunst og nye produkter blev udarbejdet i samarbejde med et lokalt glaspusteri i Prag.   

vores glaspustere

TILLID OG ÅBENHED

Forholdet til glaspusterne er altafgørende, uden dem er der ingen Kodanska, derfor tilrettelægger Marie sit samarbejde, så det tilgodeser glaspusterne bedst muligt. Hun tilpasser bl.a. produktionen af kollektionerne, så de skaber kontinuerligt arbejde for glaspusterne hele året og ikke blot giver sæsonarbejde.  

Herudover værner hun om den personlige relation til den enkelte glaspuster og er altid i løbende dialog omkring produktionen for at være i øjenhøjde med glaspusternes behov, udfordringer og ønsker. 

DEN NÆRE RELATION

I 2017 flyttede Marie og familien tilbage til Danmark, men tilhørsforholdet til Tjekkiet og særligt glaspusterne er stadig stort, derfor besøger Marie sine tjekkiske glaspustere ca. en gang om måneden. Her værner hun om de tjekkiske relationer og udvikler ideer og designs i tæt samarbejde med glaspusterne.  

kodanskas unikke værdier

vores inspiration

Der er aldrig langt fra tanke til handling i Kodanska, uanset om Maries inspiration kommer fra et særligt kjolemønster hun har set, en sten hendes søn har fundet i skoven eller et minde om et nostalgisk juleæble. Ideerne tager hurtigt form i samarbejde med produktionen i Tjekkiet og der er stor fleksibilitet i forhold til at ændre kurs undervejs, hvis glasset naturligt udvikler sig i en ny og bedre form end først tiltænkt.

Maries kreative, konstruktive og pragmatiske mentalitet bryder op med det konventionelle og sikrer, at udfordringer altid bliver vendt til potentiale. Det er flere af hendes mest succesfulde produkter konkrete eksempler på.

Den positive forskel

Hos Kodanska lever vi for ansvarlig forretningsføring og vi går ekstra langt for at have et positivt aftryk på verden for fremtidige generationer. 

team kodanska

Kodanska er en familie-virksomhed, hvor arbejde og fritid er tæt forbundet. Det er i høj grad også en personlig virksomhed, hvor relationerne og samarbejdet til både leverandører, forhandlere og medarbejdere prioriteres og værnes om. Maries kreativitet, forretningsforståelse og evige mantra: ”vi holder, hvad vi lover” har båret hende langt og i dag findes hendes produkter over hele verden.

Kodanska holder til i den lille by, Skibet lidt udenfor Vejle og består af Marie, hendes mand, Anders, som varetager IT og strategi samt Pernille og Lise, der i samarbejde med Marie står for markedsføring og salg.

følg os