Vores Historie

omos I efteråret 2013 flyttede vores lille familie til Prag i Tjekkiet grundet min mands arbejde. Selv stod jeg og skulle på barsel med vores andet barn, og vi synes derfor, at udfordringen kom på et perfekt tidspunkt, hvor jeg ville have rig mulighed for at tage mig af vores små krudtugler. Vores ældste datter Liva var på daværende tidspunkt 2 år og blev kastet fra dansk vuggestue til international skole, hvor ingen forstod hende, og hele hendes hverdag blev vendt på hovedet. Alt gik fra leg i en dansk vuggestue til en meget struktureret hverdag med musik, gymnastik, madlavning og transport med skolebus. Ligeledes blev hun efter blot 4 uger i Prag storesøster og skulle nu også forholde sig til nye rammer i hjemmet. Alt dette er blot lidt over et år siden, og i dag står vi med den stærkeste og mest livsglade lille pige som taler flydende engelsk, har venner og veninder fra det meste af verden og vigtigst af alt, er hun åben for verden omkring sig og har en stor portion mod på livet. Når man som forældre er vidne til så imponerende en omstilling, så synes alt at være muligt, og Liva har vist os, at verden er vores legeplads, og hvor let det er at lege med, hvis man lyster – på baggrund heraf blev drømmen om Kodanska realiseret.

Mit navn er Marie Graff, og jeg står bag interiørbrandet Kodanska, som betyder Københavnsgade og som er gaden hvorpå vi bor her i Prag. Mit logo er en illustration af vores lille pige, som har været en kæmpe inspiration til ideen bag Kodanska og som trofast suser Prags grader rundt på sin lille scooter, når vi skal ud og opleve byen. Når man som familie vælger at rykke alle sine rødder op for en stund, er man tvunget til at diskutere sine værdier og mål med livet, og for mig stod det klart, at vores udlandsophold blev døren til at afprøve drømmen som iværksætter. Min drøm blev sagt højt og med opbakning fra min mand og den første designer i hus, blev rammerne om Kodanska skabt.

Kodanska er en international interiørvirksomhed, som designer og producerer tidsløse artikler til boligen og til hende med fokus på kvalitet og æstetik.

God fornøjelse og velkommen indenfor hos Kodanska.